Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Everöds IF P-07

Följ

P-07

Följ oss för uppdateringar
Följ
Everöds IF
Fotboll
P-07
P9 kompisligan Höst
Tabell
Lag M V O F P
1 Everöds IF 9 0 9 0 9
2 Nosaby IF 1 1 0 1 0 1
3 Åsums BK vit 1 0 1 0 1
4 Åhus HBK Svart 1 0 1 0 1
5 Ovesholms IF 1 0 1 0 1
6 Wä IF orange 1 0 1 0 1
7 Vinnö IF 1 1 0 1 0 1
8 Tollarp IF vit 1 0 1 0 1
9 Fjälkinge IF 1 0 1 0 1
10 Kristianstad FC Randig 1 0 1 0 1

Match

Everöds IF

Tallavallen - Gräs
24 augusti 2016
18:00

Nosaby IF 1

Referat

Referat: Everöds IF - Nosaby IF 1

Med solen högt på himlen och alla spelare närvarande (dock en förkyld, men närvarande) var våra förutsättningar med Anton för dagen utsedd lagkapten de bästa inför dagens match mot gästande Nosaby. ..

Dagens domare blåser igång matchen och våra grabbar hugger på deras avspark direkt, vilket gör att vi kommer upp på deras halva med hög intensiv press. Bollen söker sig fram till Erik som drar på med vänstran, bollen går strax utanför… ohhh hörs över Tallavallen...bästa möjliga start med en mycket pigg inledning!

De gör en lång utspark som skickas vidare mot vårt mål och dagens första ingripande från vår målvakt Johannes. Johannes gör välplacerade utsparkar som når våra spelare, en av dessa kommer till Fabian på mitten tillsammans med John som passar en välplacerad passning upp till Jakob. Nosaby tar tillbaka bollen och får till tre snabba anfallsvågor mot oss som gör att vårt mittfält med John, Fabian och Otto får slita hårt. Både hemåt och kort därpå även vända uppåt för stödja våra anfallare – ett mycket hårt jobb i ”tysthet” men det behövs understöd på båda hållen…
Nils får bollen vid mittplan av Måns som spelat upp via en fin bredsida, han hittar snabbt vidare till Melker som ligger högt uppe i banan och vänder runt snabbt och skjuter – fin räddning av deras målvakt. Deras målvakt gör ett utkast till deras kapten (som för dagen gör en strålande insats) som skickar den uppåt mot vårt mål. Johannes fortsätter göra fina välplacerade utsparkar – till Fabian till Erik och upp till Melker – nytt skott som går strax utanför.
Måns får ingripa på vår planhalva och tar bollen ifrån dem, spelar till Anton som väggspelar med Måns som skickar upp en lång boll till Nils – avlossar ett skott från distans...det blir hårt skott mot mål – MÅL! Jubel!!!
Efter deras avspark tar Otto bollen och passar Nils som skjuter strax över. Efter ett utkast från dem erövrar Jakob bollen och passar fram Melker som gör MÅL! Jubel!!! Avsparken efteråt kommer bollen ända ner till Anton som snabbt och distinkt skickar den framåt till Otto som väggar med Fabian, får fram den till Erik…blir dock stopp från deras försvarare…men i klungan av kämpar letar sig bollen fram till Melker – MÅL!

Erik erhåller bollen vid mittplan och sätter full fart framåt i "vanlig Erik manér" snabbt och distinkt, men skottet han avlossar svänger av lite för tidigt och går en aning utanför stolpen.
Erik spelar in bollen från vänster och hittar John som ligger i mitten, men deras försvarare hugger direkt och får bort bollen. Måns tar emot bollen på mitten, tittar upp, spelar Anton som passar John som direkt får två på sig. Otto kastar ett snabbt inkast längs kanten och bollen efter lite studsande når Melker som inte gör något misstag – MÅL!

En av våra skjuter strax nere vid målvaktens nedre hörna som han på någotvis lyckas reflexrädda till hörna. Hörnan blir till en riktig farlighet, då bollen smiter förbi samtliga men längst bak kommer Anton…men de reder ut det och får bort bollen i sista sekund. Melker och Nils kommer fria – men som nämnt tidigare gör deras målvikt fina räddningar idag och så även denna gång. Otto och fabian samspelar ute på vår vänstra sida, bollen går ut till ett inkast till oss som därpå når Melker som lyckas från snäv hörnposition sätta bollen – MÅL!

Första halvlek var en rolig match att se på med ett mycket böljande spel med mycket anfallsglad fotboll! Vi hade en intensiv period på ca8min där vi satte dem under hård press mot deras mål och vi har hela 6st skott i första halvlek som mycket väl kunde ha gått i mål…

I andra blev det lite mer tillbakadraget och aningen uttänjt i lagdelarna från vår sida och det utnyttjade de i början...
Bollen och de var inne i vårt straffområde när den slogs upp och nådde Måns på handen, domarna pekar rättvist på punkten...straff till dem. Ärlig som Måns är visade han även upp exakt vart den träffat med kommentaren "den träffade här och pekade på sin hand"
Jakob som stod mellan stolparna var beredd, stod på tå och händerna uppe...han var beredd…straffläggaren är redo...alla väntar med spänning...straffen går utanför!!!…Jubel från vår sida!

Vi kommer nu mer rätt på våra utgångspositioner och kan nu få ordning på spelet igen…
Vi vänder ett av anfallen mer rakt på och bollen når fram till Melker – MÅL! Jubel!!!
Jakob får det tufft en period nu med ett hårt pressande Nosaby och blir till och med ensam mot tre(!) vid ett tillfälle men lyckas reda ut det hela tillsammans med Anton som tillslut får bort bollen.

Vi får fram bollen via Anton som skickar vidare framåt som slutligen når Nils som sätter dit den – MÅL!
Nils gör kort därpå som nu är i slutskedet av matchen även en soloräd som resulterar avslutningsvis med ett – MÅL! Jubel!!!

En match som innehöll mycket böljande anfallsspel fram och tillbaka från båda lagen, det bjöds dock även på många mål. ..dessa matcher är alltid roliga att uppleva både på och vid sidan… men det mycket arbetskrävande att utföra på planen! Bra kämpat av alla!

En eloge till dagens lirare: Johannes, Jakob, Fabian, Otto, John, Nils, Måns, Melker, Erik och Anton.

Nu laddar vi om inför måndagens match mot Åsums BK borta…